• facebook
  • grooveshark
  • linkedin
  • pinterest
  • twitter
  • youtube

IMAP e-mail account verhuizen / overzetten / migreren

Vandaag stond ik voor een enorme uitdaging als leek op het gebied van IMAP / POP3 / SMTP / Exchange e-mail. Recent heb ik mijn website, www.martijnkraan.nl, verhuisd naar een andere hosting partij dus ook het overzetten van mijn e-mailaccount was nodig. De oplossing bleek heel simpel te zijn.

VERHUIZEN VAN IMAP E-MAILACCOUNT IN 5 STAPPEN

In mijn geval had ik zowel toegang tot mijn oude webhostingaccount als de nieuwe. In die situatie kan je een e-mailaccount als volgt verhuizen.

  • Stap 1: Maak hetzelfde e-mailadres aan bij de nieuwe hostingprovider (via Plesk of cPanel oid). Zorg dat dit ook een IMAP account is.
  • Stap 2: Voeg het oude e-mailadres toe in Outlook. Als je Outlook al gebruikt om je IMAP uit te lezen hoeft dit uiteraard niet.
  • Stap 3: Voeg het nieuwe e-mail adres toe aan Outlook.
  • Stap 4: Sleep vervolgens alle mappen en eventueel losse e-mails van het oude naar het nieuwe account.
  • Stap 5: Wait and sit back tot alle e-mail is verhuisd. Even testen! en je kunt met het oude hosting account definitief opzeggen.

NADELEN

Tot dusver heb ik nog maar een nadeel van deze manier van verhuizen kunnen ontdekken. Alle e-mail wordt bij het overzetten weer op ‘actief’ gezet. Bij IMAP wordt verwijderde e-mail niet van de server verwijderd maar alleen in je client (in mijn geval Outlook) op ‘non-actief’ gezet (doorgestreept). Deze doorstrepingen zijn echter bij het overzetten verloren gegaan.

Leave a reply